Ättestupa- Brecht i duschen

”Brecht i duschen” är en varm satir på en av 1900-talets största dramatiker. En monolog fritt baserad på omständigheterna som färgade Brechts år i exil i Los Angeles under 1940-talet. Föreställningen utforskar tematiskt och praktiskt spänningsfältet mellan politisk övertygelse och ekonomisk realitet, utanförskap, och masken som möjlighet och hinder.

Bertolt Brecht var en av 1900-talets största regissörer och dramatiker och är idag vida känd för pjäser som ”Tolvskillingsoperan”, ”Mor Courage och hennes barn”, ”Galileis liv” och ”Den goda människan från Sezuan”. Han är också känd för sin poesi och inte minst för sina många teoretiska texter som format den moderna teaterpraktiken. Han gick 1933 i exil från Tyskland efter att nazisterna bränt ned riksdagen. Via bland annat Danmark, Sverige och Finland flydde han och familjen nazisterna tills de sommaren 1941 kom till USA och Los Angeles. När han återvände till Tyskland efter kriget drev han och hans fru Helene Weigel teatern Berliner Ensemble där han var verksam fram till sin död 1956.

Frigruppen Ättestupa bildades av avgångsstudenter på Teaterhögskolan i Malmö 2016 och ”Brecht i duschen” (som hade premiär i Malmö, hösten 2017) är gruppens första offentliga föreställning.

Manus och regi: Martin Bengtsson
Med: Frida Stavnes och Elin Rusk (röstt)

Info

 

Biljett: 150kr
Biljetter: Kulturcentralen

Plats

Månteatern, Bredgatan 3, Lund

Loading Map....