VAD HÄNDER NÄR DINA BÄSTA VÄNNER PLÖTSLIGT BLIR DINA STÖRSTA MOTSTÅNDARE?

Allt känns så annorlunda efter sommarlovet. De fyra bästa vännerna har varit ifrån varandra nästan hela sommaren. De har längtat och väntat, för sommaren har inte varit den bästa tiden för någon om dem; saker som man inte kan prata med någon annan om har hänt. Och när de återvänder till skolan känns inget som det ska. Plötsligt känns det som om skolan och vännerna befinner sig i Hunger Games och minsta snedsteg kan göra att allt blir förstört.

Plötsligt kan man inte lita på att ens vänner finns där för en längre. Och när skoldagen är slut är det inte över. Då fortsätter livet på nätet, med Snapchat, Kik och bloggar. Man kommer aldrig undan och man vet inte vem man kan lita på. Plötsligt är din bästa vän din fiende. Och du vet aldrig vem det är du egentligen pratar med. Och vad använder man för metoder för att vinna över människor på sin sida?

Skolor och turné

Urpremiär 20 september 2017.
Spelas på Månteaterns scen i Lund
20/9, 22/9, 25-29/9
Målgrupp: Åk 5-8
För föreställningar i Lund, ladda ner utbudsblad här.

Vi erbjuder även Skapande skola paket, det stora paketet, mellanpaketet eller det lilla paketet.
För mer info, ladda ner PDF.
Priserna gäller för Lund men kan även arrangeras för turné. Kontakta oss för mer info.

Ladda ner pedagogiskt inspirationsmaterial här.

Turné våren och hösten 2018.
Frågor kring föreställningar i Lund och på turné, vänligen kontakta

Emily Johansson
072-58 93 725
emily@manteatern.se

Henrik Hulander
070-20 80 454
henrik@manteatern.se

Offentliga föreställningar

Urpremiär 20 september kl 18

Den 24 september kl 16.00:
BEFORE + NYA VERKLIGHETER – UNGA OCH SOCIALA MEDIER
Först tittar vi på föreställningen BEFORE, och efter föreställningen samtalar vi med Olle Strömbeck (IKT-pedagog) och Cathrine Felix (forskare på den Filosofiska Institutionen på Lunds Universitet) om sociala medier och unga. För de flesta unga idag är sociala medier och internet en sådan integrerad del av deras verklighet att skiljelinjen mellan att vara online och offline i princip har suddats ut.

Vilka möjligheter, begränsningar och eventuella fallgropar kan det medföra ett leva i en sådan verklighet? Hur påverkar det våra sociala relationer och kommunikationen oss emellan? Hur formas och skapas nära relationer? Vad händer med vår identitet och att finna vår gruppsamhörighet?

Olle arbetar med digitaliseringen av skolan och träffar ungdomar dagligen i sitt arbete som IKT-pedagog, och Cathrine forskar kring tillit, trovärdighet och relevans på nätet. Med sina olika bakgrunder ser vi fram emot ett spännande och intressant samtal kring dessa frågor.
Samtalet ingår i biljettkostnaden

1 oktober
Månteaterns Verklighetstrilogi med extra allt
Med urpremiären av BEFORE har vi fullbordat vår Verklighetstrilogi och vi vill bjuda på en dag då du får möjligheten att ta del av hela den kompletta serien samt på ett unikt sätt genom både filmad teater och teater live på scen.

Dagen börjar med att du lutar dig tillbaka med en påse popcorn och avnjuter BLESS – del 1 och B-BOY – del 2 på filmduken. Innan biosalongen förvandlas till teatersalong bjuds det på dryck och tilltugg i foajén. Föreställningen BEFORE följs av ett samtal som leds av regissören Marie Parker Shaw där du också har möjlighet att ställa frågor.

Filmvisning BLESS kl 13
Filmvisning B-BOY kl 14.15
Pris för båda filmerna
Vuxna 50:-
Barn 10:-

Föreställning BEFORE kl 16
Vuxen 120:- inkl drinkbiljett och macka
Barn 80:- inkl läskbiljett och macka

TRILOGIPAKETET
Vuxen 150kr inkl drinkbiljett, macka och popcorn
Barn 100kr inkl läskbiljett, macka och popcorn

Foto

Foto: Henrik Hulander
Högupplösta pressbilder: KLICKA HÄR