Alla andra är mycket snyggare. Mycket bättre. Mycket lyckligare. Alla andra har dagens snyggaste outfit. Alla andra är allt och har allt som du inte har och det är på nätet det syns.

BEATRICE LARSSON är vilse i världen. När hon kommer som ny till klass 6b råkar hon ut för ett tjejgäng som tar bilder och lägger ut på en blogg. Dagens fulaste outfit. Trots att hon blir vän med Elliott i klassen står hon inte ut med den stämpeln. Och mamma vill bara dejta på nätet. Beatrice försöker hitta någon som förstår i cyberrymden. Men den verkliga världen och den på nätet går inte ihop. Hon känner sig utanför. Så utanför att hon känner sig tvungen att dö. En natt är hon klar med Beatrice – när morgonen kommer är hon en annan… Hon är BLESS.

Bless klär sig i konstiga kläder. Hon pratar med en annan röst och hon bryr sig inte om vad någon annan tycker om henne. Och hon sjunger. Hon sjunger och lägger upp bilder och låtar och bloggar. Ryktet om henne går snabbt – nu vill alla ha Bless. Men vart tar Beatrice vägen i allt detta. Har hon skapat ett monster hon inte vill ha? Kan man gå tillbaka när man blivit någon annan? Och vad gör man med sin ensamhet? Föreställningen hade urpremiär 14 februari, 2014 och har spelat över 70 föreställningar i både Lund, Skåne, Blekinge och Småland.

 

Skolor

 

Turnéinformation

Utbudsblad för turné finns att ladda ner här.

Pedagogiskt inspirationsmaterial

Här hittar du pedagogiskt inspirationsmaterial för fortsatt arbete i klasserna. Samtalsämnen, övningar och bakgrundsinformation till föreställningen. Ladda ner Pedagogiskt inspirationsmaterial

Bokning

Henrik Hulander henrik@manteatern.se
0702-080454

Sara Mortazavi sara@manteatern.se
0702-59 27 37

Foto

Foto: Henrik Hulander

Trailer

Trailer från 2014 med Hanna Schmitz i rollen som Beatrice/Bless

Pressröster

”Verklighet med vassa kanter // ..tveklöst lovande och den första skärvan verklighet som vi serveras har välbehövligt skarpa kanter, vars avtryck dröjer kvar // Detta är den värld barn och unga har att leva med idag, där en sekunds misstag dokumenteras och delas i oändlighet och lever på nätet i evinnerlighet. Skickligt driver de fyra skådespelarna dramat till sin spets och inte minst ensemblens nytillskott Andreas Ottomar Nilsson naglar fast betraktaren i sitt vittnesmål som vännen Elliott.”
Boel Gerell, Sydsvenskan

”Allvarlig lek med identiteter //  Pjäsen som är skriven av Emma Broström tar upp frågor som angår såväl barn som tonåringar och vuxna. // Även om det en rätt enkel intrig så har Bless flera dimensioner och kan absolut fungera som en bra utgångspunkt för diskussioner om identitet och självförverkligande.”
Clemens Altgård, Skånska Dagbladet

“Vem har inte någon gång drömt om att fullständigt omskapa sig själv – att uppleva sig vara en hopplös larv och vilja flyga upp och i väg som en vacker fjäril; att slå alla med häpnad, bli beredd ett bord i sina ovänners åsyn, tvinga fram ett erkännande också från sina värsta plågoandar. Detta lyckas Beatrice Larsson i pjäsen “Bless” med”.
Charlotte Wiberg Kvällsposten

“Jag kommer på mig själv med att le när Beatrice ömma moder vill veta hur första dagen i den nya skolan var. Jag kommer ihåg hur förbannad jag blev på den typen av frågor som upprepades i all oändlighet. Föräldrar har ur en 12-årings synvinkel noll radar.”
Peter Johansson Kulturbloggen

@blessthecloud

Följ Bless på Instagram

Instagram