UngaMån är Månteaterns ungdomsverksamhet som består av TEATER, KOLLO och RESIDENS

UngaMån/KOLLO

LUNDS UNGA MUSIKTEATER

Att få jobba med teater och musik i professionell miljö i tre veckor och dessutom få betalt för det låter ju nästan för bra för att vara sant. Eller?

Mejeriets Musikskola och Månteatern har de senaste åren arrangerat kolloverksamhet för ungdomar som brinner för teater och musik. 2018 tar vi steget längre och erbjuder ett 3 veckor långt projekt där 15 ungdomar skriver, repeterar och producerar en rykande färsk föreställning med teater och musik i fokus. Föreställningen har premiär på Mejeriets stora scen och åker sedan ut på turné där den framförs på stora och små scener i hela Lunds kommun.

I år samarbetar vi med Socialförvaltningen och det ger oss den fantastiska möjligheten att erbjuda projektet som en sommarpraktiktjänst. Det innebär att deltagarna kommer att få samma ersättning för sin medverkan som ungdomar får på andra sommarpraktikplatser i kommunen. Våra deltagare kommer alltså att få en unik möjlighet att utöva teater och musik på högsta nivå i tre veckor och dessutom få ersättning i form av lön.

Vem? Alla som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet och är folkbokförda i Lunds kommun är välkomna att söka. Vad? Vi erbjuder totalt 20 platser. Av dessa kommer 15 att syssla med själva skapandet och framförandet av föreställningen. Här söker vi dig som spelar teater och/eller musik (gärna flera olika instrument) och som gillar att vara kreativ och arbeta i grupp. De resterande 5 platserna kommer gå till dem som hellre hjälper till med allt runtomkring själva föreställningen: teknikassistans, rekvisita, produktion, turnéansvar osv.

Var? På Mejeriet & Månteatern.

När? 18 juni – 6 juli

Hur söker jag? Skicka in ett personligt brev där du berättar om dig själv, vad du har för erfarenheter av teater och musik och varför du tror att du skulle passa bra in i vårt projekt. Om du har ett filmklipp eller en inspelning där du är med och framför något så är du välkommen att skicka med eller länka till det också.

Skicka in ditt personliga brev till lundsungamusikteater@kulturmejeriet.se Dit kan du även maila om du har frågor och funderingar. Du kan också läsa mer om sommarpraktik för ungdomar på https://lund.se/sommarpraktik

UngaMån/TEATER

Under vårterminen erbjuder Månteatern tre workshops där du får prova på olika skådespelartekniker. Du kan välja att gå på alla workshops, eller bara en specifik som du är intresserad av. Det är kostnadsfritt och vi träffas på Stallet på Mejeriet, Stora Södergatan 64 i Lund.

Det är viktigt att du anmäler dig i förväg inför varje workshop.
info@manteatern.se

5/2 kl 17-19 – RÖST
Rösten är ett av skådespelarens viktigaste instrument. En skådespelare från Månteatern går igenom grundläggande rösttekniker.

12/2 kl 17-19 -TURBO-REGI
Ett neddyk i en regimetod som innefattar 10 steg i pjäsanalys under ledning av Marie Parker Shaw, regissör och konstnärlig ledare på Månteatern.

26/2 kl 17-19 – MUSIKTEATER
Tillsammans med en musiker från Mejeriet undersöker vi begreppet musikteater.

UngaMån/RESIDENS

Är du ung och/eller har en nystartad scenkonstgrupp som är i början i ert undersökan kring konstnärlighet och uttryck? Har ni en föreställning ni vill spela eller behöva repetera men har ingen lokal? Månteatern ger möjligheten att söka residens vilket innebär att kunna använda våra lokaler och grundläggande utrustning till ett kraftigt reducerat pris.

Kontakta oss, berätta lite mer om dig eller din grupp och vad ni skulle vilja göra hos oss.
Kontakt: info@manteatern.se

Under v9-10 repeterar och spelar Teater Athena sin pjäs Fuck your marsvin and dö som spelas 8-9/3 kl 19, för mer info se länk