En liten föreställning om de stora känslorna

Ett rörande och humoristiskt relationsdrama för de ganska små men också någorlunda stora. Av Pelle Öhlund, Stina Wirsén och ensemblen. Baserad på Stina Wirséns VEM? böcker

Möt Nalle, Katt, Kanin och Nallegrisen i deras knasigt underbara men fullt normala tillvaro, där de stökar och bökar runt bland enkla men svåra vardagligt trassliga situationer.

Kryp in i vår visuellt kittlande och musikaliskt nyfikna VEM-värld full av knöliga, luddiga och roliga känslor, relationer och VEM-djur. VEM? fångar det vardagligt svåra och djupt dramatiska på ett lustfyllt, okomplicerat och humoristiskt sätt.

Vem är målgrupp? Alla såklart! Men mest 3 – 6 år.

 

Pressröster

Regissören och manusförfattaren Pelle Öhlund har definitivt hittat helt rätt när han flyttat Vem-världen från boksidorna och ut på scenen. Det här är smart, tilltalande och viktig teater för den allra yngsta publiken, och för alla oss andra också.

Stina Wirséns Vem-böcker hittar alltid de stora, viktiga och svåra konflikterna i de små och vardagliga händelserna och de fångas precis lika bra här på scen av fyra skådespelare som alla också hittar härligt rätt i sina karaktärer och i alla de känslor som avlöser varandra på scenen. Allt förstärks också av stora och små klurigheter i så väl kostymer som scenografin.

Och sedan slår teaterhjärtat i mig många extra slag när det fyra kompisarnas lek på scen plötsligt resulterar i en miniscen på scenen där Kanin som avslutning spelar en teater i teatern med alla figurerna i miniatyr och hela historien i snabbrepris. Så elegant, så smart, så oerhört charmigt och så inspirerande för egen teaterlek.

Missa inte Vem? – det kan mycket väl vara vårens bästa teaterupplevelse.
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet. LÄNK

I Leif Perssons färgstarka scenografi och kostymer och Mats Öhlunds effektfulla lösnäsor görs gestalterna förvillande lika bokens figurer. Drag som skickligt tas till vara av ensemblens fyra skådespelare, i regi av Pelle Öhlund. I tältet kommer vi dem nära och med precis mimik görs egenskaperna till våra när individerna stöter och blöter sina behov och känslor mot varandra.

Med sin lustfyllda komposition och varma humor ligger pjäsen nära den litterära förlagan, samtidigt som den blir till något eget och dessutom öppnar för en fortsättning, utanför rummet.
Boel Gerell, Sydsvenskan. LÄNK

Foto

Fotograf: Henrik Hulander
Pressbilder: Ladda ner

 

Förskoleföreställningar & turné

Förskoleföreställningar i Lund
21/3, 2019, kl 10.30
För att boka platser till din förskola, vänligen kontakta oss.

Turné
Våren 2019 är fullbokad men hösten 2019 och våren 2020 finns tillgänglig. För aktuella turnétider, vänligen kontakta oss.
Utbudsblad för turné, ladda ner PDF här

Kontakt
Henrik Hulander, Producent
henrik@manteatern.se
070-208 04 54

Sara Mortazavi, Producent
sara@manteatern.se
070-259 27 37

Föreställningar


20/3, 2019 kl 16
21/3, 2019, kl 10.30

Biljetter
Vuxna 120:-
Barn 70:-
För bokning av förskolegrupper, vänligen kontakta oss.

Kulturcentralen
www.kulturcentralen.nu
Tel. 040-10 30 20

Biljettbyrån i Lund
046-13 14 15

Ticketmaster

Månteatern
bokning@manteatern.se
046-18 98 99
www.manteatern.se

Hur skapade vi VEM? som teater?

Här har du möjlighet att följa med i vår process om hur vi skapar VEM?-föreställningen.  Kanske blir du också inspirerad att göra en egen teaterföreställning?

EN LITEN MUSIKVIDEO