En elektronisk opera om yttrandefrihet

Vad gör din lärare när hen inte arbetar? Får man göra vad som helst, utanför arbetet? Så länge det inte påverkar undervisningen, alltså? Får man tycka vad som helst, får man umgås i vilka kretsar som helst? Om man är en omtyckt och kompetent lärare, får man ändå ha åsikter som kanske inte är förenliga med skollagen?

Och vad är yttrandefrihet, egentligen? Innebär det just det, att man får säga vad man vill, när man vill? Hur ställer sig vårt land till yttrandefrihet för tillfället, tycker du? Tillåter vi så mycket att vi även tillåter sådana som inte tillåter särskilt mycket?

Vi vet var du bor är en nyskriven elektronisk opera som är en fantasi utifrån en verklig händelse om en lärare som gick på ett opassande möte, en rektor som hade svårt att veta var han skulle sätta foten och studenter som försökte göra sin röst hörd. Och allt sjungs.

Foto

Foto: Henrik Hulander
Högupplösta pressbilder, klicka här för zip-fil.

Skolföreställningar och turné

Skolföreställningar i Lund på Månteatern v38-39.
14/9 kl 13 Skolpremiär
18/9 kl 10 & 13
19/9 kl 10 & 13
20/9 kl 10
24/9 kl 10 & 13
25/9 kl 10 & 13

Workshops för skolor i Lund
LYSSNA-WORKSHOP
I en demokrati är yttrandefriheten en grundsten men om demokratin ska funka måste även lyssnandet finnas.

Månteatern i samarbete med Lunds kommun erbjuder vi kostnadsfria workshops i att lyssna. Workshopledaren Fredrik Ekelöf, medgrundare av Lyssnare utan gränser kommer att hålla klassrumsworkshops i hur vi tar in varandras åsikter och tankar.
Mer info om Fredrik Eklöf och hans arbete här.
Erbjudandet är en del av ett pilotprojekt

För info om skolföreställningar och workshops i Lund, ladda ner PDF här.

Vi vet var du bor kommer finnas tillgänglig för turné våren 2019 v17-21.
För mer info om turnéföreställningar, ladda ner PDF här.

Ladda ner pedagogiskt inspirationsmaterial här.

För mer info om föreställningen, skolföreställningar i Lund och på turné, vänligen kontakta:
Henrik Hulander 070-20 80 454
henrik@manteatern.se

Sara Mortazavi 0702-59 27 37
sara@manteatern.se www.manteatern.se

Kulturnatten i Lund

Vi vet var du bor kommer att spela en föreställning under Kulturnatten i Lund med fritt inträde. Till föreställningen ger vi även ett samtal under rubriken Yttrandefrihet och sociala medier. Medverkande är Månteaterns konstnärliga ledare och regissör, Marie Parker Shaw, Kristian Hallberg dramatiker, Tina Askanius forskare från Malmö Universitet som forskar i digitala medier, politiskt och social engagemang och Nils Gustafsson statsvetare med inriktning på sociala medier och lärare på strategisk kommunikation vid Lunds universitet.