Vi som teater brinner för att förmedla de små och stora frågorna i livet. Vi vet att genom möten med barn och unga förmedlas frågorna på ett helt unikt sätt. En klump i magen eller isande hjärta är lika värdefullt som ett gapflabb, gåshud eller en tanke som smyger sig på efter några dagar.

Månteatern har sedan starten 1986 alltid haft ett fokus på scenkonst för barn och unga. Över 30 år har vi arbetet upp en kompetens men även en konstnärlig ambition som går ut på att barn förtjänar det bästa. Både i själva utförandet men även att våga ställa de svåra frågorna.

Utbytet mellan publik och vi som teater i teaterrummet, vare sig det är på vår scen eller i en gymnastiksal någonstans i Sverige så är det oerhört viktigt och givande. Något som är minst lika viktigt är de möten vi gör med barn och unga i publiksamtal och workshops. Vi ser också att när barn och unga får möta vuxna i skolvärlden som inte är lärare för att ha ett utbyte av tankar så sker ibland något magiskt. Till exempel när den som vanligtvis sitter längst bak och håller tyst helt plötsligt öppnar och uttrycker sig

Aktuella skolföreställningar

 

VEM? – En liten föreställning om de stora frågorna (år 3-6 år)
Before
before – del 3 i verklighetstrilogin (åk 6-9)
Vi vet var du bor toppbild
vi vet var du bor – en elektronisk opera om yttrandefrihet (åk 7-9, gymnasiet)

 

Aktuella skolprojekt

Open Lab
OPEN LAB – WORSKOP FÖR PEDAGOGER
workshop
WORKSHOPS & SKAPANDE SKOLA
7-min-bild3
7MIN – KICKSTARTA DISKUSSIONEN I KLASSRUMMET