Månteatern vill förmedla de små och stora frågorna i livet till vår unga publik. Vi vet att mötet genom scenkonsten med barn och unga förmedlas de frågorna på ett helt unikt sätt. En klump i magen, gåshud, ett gapflabb – kanske ett minne för livet?

Månteatern har sedan starten 1986 alltid haft ett fokus på scenkonst för barn och unga. Vår ambition är att skapa och spela teater som berör och engagerar, vare sig det är på turné där vi bygger upp en trygg och och tillåtande teatervärld i en gymnastiksal eller på vår egen scen i Lund.

Vi möter inte bara vår skolpublik i föreställningssammanhang. Vi gör även workshops och andra Skapande skola projekt. Vårt koncept är att vi utgår från våra föreställningar och tar fram workshops, ibland utifrån specifika önskemål och behov. Vi har också möjlighet att arrangera kompetensutveckling och inspiration för pedagoger som vill arbeta. Till alla våra föreställningar ingår även ett pedagogiskt material som erbjuder ett brett utbud av olika typer av sätt att arbeta med den specifika föreställningen i klassrummet.

Har du några frågor eller förslag så tveka inte att kontakta oss.

 

Aktuella skolföreställningar

 

VEM? – En liten föreställning om de stora frågorna (år 3-6 år)
Before
before – del 3 i verklighetstrilogin (åk 6-9)
Vi vet var du bor toppbild
vi vet var du bor – en elektronisk opera om yttrandefrihet (åk 7-9, gymnasiet)

 

Aktuella skolprojekt

Open Lab
OPEN LAB – WORSKOP FÖR PEDAGOGER
workshop
WORKSHOPS & SKAPANDE SKOLA
7-min-bild3
7MIN – KICKSTARTA DISKUSSIONEN I KLASSRUMMET