Vi som teater brinner för att förmedla de små och stora frågorna i livet. Vi vet att genom möten med barn och unga förmedlas frågorna på ett helt unikt sätt. En klump i magen eller isande hjärta är lika värdefullt som ett gapflabb, gåshud eller en tanke som smyger sig på efter några dagar.

Månteatern har sedan starten 1986 alltid haft ett fokus på scenkonst för barn och unga. Under snart 30 år har vi arbetet upp en kompetens men även en konstnärlig ambition som går ut på att barn förtjänar det bästa. Både i själva utförandet men även att våga ställa de svåra frågorna. Under de kommande åren kommer Månteatern att utforska under temat verkligheter.

Vilka olika verkligheter finns det runt om oss? Är din verklighet samma som min? När upphör verkligheten? Och vad kommer istället då? Om jag vill leva i en annan verklighet – kan jag byta?

Utbytet mellan publik och vi som teater i teaterrummet, vare sig det är på vår scen eller i en gymnastiksal någonstans i Sverige så är det oerhört viktigt och givande. Något som är minst lika viktigt är de möten vi gör med barn och unga i publiksamtal och workshops. Vi ser också att när barn och unga får möta vuxna i skolvärlden som inte är lärare för att ha ett utbyte av tankar så sker ibland något magiskt. Till exempel när den som vanligtvis sitter längst bak och håller tyst helt plötsligt öppnar och uttrycker sig

Aktuella skolföreställningar

 

Bless Del 1 i verklighetstrilogin
bless: del 1 i verklighetstrilogin
B-BOY
B-BOY: DEL 2 I VERKLIGHETSTRILOGIN
Kärlekens matsal
Kärlekens matsal
Before
BEFORE: DEL 3 I VERKLIGHETSTRILOGIN

 

 

Aktuella skolprojekt

Open Lab
OPEN LAB – WORSKOP FÖR PEDAGOGER
workshop
WORKSHOPS
7-min-bild3
7MIN – KICKSTARTA DISKUSSIONEN I KLASSRUMMET
Kärlekens matsal
teater för nyanlända, sfi-klasser, förberedelseklassser & modersmålsgrupper