Till våra föreställningar kan vi även erbjuda workshops som en del av ett kompletterande pedagogiskt arbete och/eller en vidareutveckling av elevens upplevelse, delaktighet eller eget skapande.

Månteaterns Skapande skola koncept är att vi utgår från våra föreställningar. Vi ger eleverna en helhetsupplevelse med scenkonstupplevelse och en utveckling av den genom exempelvis workshops. Exempelvis kan det handla att med föreställningens uttryck eller med tematiken som bakgrund, skapa en delaktighet och ett eget skapande hos eleven. Ibland är det vi själva som genomför workshops och ibland tar vi in specifik kompetens. Vår ambition är att workshopen ska ha samma höga kvalité som våra föreställningar. När vi jobbar med externa personer så ser vi att de blir insatta i den konstnärliga processen och har en förståelse för vår intention med föreställningen.

Vi hjälper gärna till med att hitta lokala samarbeten i din kommun när vi spelar turnerande föreställningar för att hålla nere kostnader men att säkerställa en hög kvalité.

För att läsa mer om våra Skapande skola paket, klicka här.

Till våra föreställningar tar vi alltid fram ett pedagogiskt inspirationsmaterial som ska vara ett stöd för pedagoger som ser våra föreställningar med sina elever. Vår ambition med materialet är att kunna erbjuda ett brett utbud av övningar, diskussionsmaterial och tips på researchmaterial. Materialet ska kunna användas som ett förberedningsmaterial och till efterarbete.

Skapande skola utbud

Läs gärna mer om våra Skapande skola paket.
Klicka här för utbudet läsår 2021-22.
Klicka här för utbudet läsår 2022-23.

Upplev scenkonst – Skapande skola-program för årskurs 4 inom Lunds kommun.
För mer info, klicka HÄR

Utforma Skapande Skola

Vill du ha hjälp med att utforma ett Skapande skola-projekt? Kombinationen av våra föreställningar och workshops lämpar sig utmärkt för samarbeten inom ramen för Skapande skola. Vi kan också hjälpa till att formulera en handlingsplan och budgetuppskattning inför er ansökan. Tveka inte att kontakta oss för att bolla idéer eller komma med konkreta projekt.