Månteatern producerar scenkonst för barn och unga med ambitionen att engagera och beröra. Vi spelar både på vår egen scen på Bredgatan 3 i Lund och på turné i hela regionen.

Främst producerar vi nyskriven dramatik och de flesta av våra premiärer är urpremiärer. Genom att involvera vår publik i de konstnärliga processerna vill vi vara en teater som står publiken nära, dit de kan komma för att se teater, diskutera och skapa själva.

Våra föreställningar är angelägna inte bara för den unga publiken utan även för den vuxnare publiken eftersom de frågor som vi tolkar på scenen är viktiga för alla. Vi väjer inte för det svåra.


Covid-19

Månteatern följer de rådande rekommendationer och restriktioner kring Covid-19 gällande utökade hygien rutiner, distans och att vid förkylningssymptom stanna hemma. Detta gäller både Månteaterns personal och publik.

Nedanstående utgår från de restriktioner som gäller sedan 1 juli 2021.

Offentliga föreställningar
Under de rådande restriktioner tar vi 50 personer i publiken. Vi ber er att visa hänsyn till er medpublik och vi som arbetar genom att hålla avstånd. I

Vår foajé är inte vara öppen för uppehälle inför föreställning. Insläpp sker via huvudingång 10 min innan föreställningsstart. Vänligen vänta längre tid utanför huvudingång för att inte skapa trängsel på trottoaren.  Toaletterna i foajén kommer däremot vara öppna och tillgängliga, avhängning av ytterkläder i foajé likaså. Alla kontaktytor desinficeras inför varje föreställning, handsprit finns tillgänglig i foajén.

Skolföreställningar
Vid skolföreställningar och andra icke offentliga evenemang på vår scen genomförs i överenskommelse med Lunds kommun, skolor och annan publik.

Vi tar max två klasser från samma skola till varje föreställning. Vi använder inte foajén som väntsal utan släpper in 10 min innan föreställning direkt via huvudingången om 10 personer åt gången. Vänta gärna vid Linnéstatyn eller på annan plats i närheten om ni är tidiga för att undvika trängsel.

Turnerande föreställningar
I vår turnerande verksamhet har vi nära kontakt med ansvarig arrangör och skapar överenskommelser om hur trygga och säkra föreställningar ska kunna genomföras. Kontakta oss gärna för mer information.

Biljetter

Biljetter till våra egna offentliga arrangemang bokar du via Kulturcentralen, Lunds biljettbyrå eller genom bokning@manteatern. En timme innan föreställningen börjar kan du köpa din biljett i teaterns foajé. Till Månteaterns gästspel kan förbokningsförfarande variera. Var gärna uppmärksam på biljettinformation till varje enskilt arrangemang.

Här hittar du biljetter till Månteaterns offentliga arrangemang

Kulturcentralen i Malmö,
tel 040-10 30 20
www.kulturcentralen.nu

Visit Lund AB
046-13 14 15
www.visitlund.se

Månteatern
bokning@manteatern.se
046-18 98 99

Är du ute efter biljetter till våra dag-/skolföreställningar, vänligen kontakta

Henrik Hulander Producent
henrik@manteatern.se
070-208 04 54

Tillgänglighet

Parkering hittar du enklast i parkeringshuset under Lunds stadsbibliotek, 100m från Månteatern. Gatan direkt utanför Månteaterns ingång är endast lastzon.

Toaletter i vår foajé är tillgängliganpassad och könsneutral. Vi har hörslinga och rullstolshiss i anslutning till vårt sittplatssystem. Till höger om huvudingången finns ringklocka för dig med rullstol/permobil.

Vid intresse kan vi hjälpa till att arrangera föreställning med syn- eller teckentolkning.

Har du några frågor, tveka inte att kontakt oss för att berätta om hur vi kan göra att du får en så bra scenkonstupplevelse som möjligt.

Telefon: 046 – 18 98 99
E-post: info@manteatern.se

Hitta till scenen

Uthyrning

Vår scen på Bredgatan 3 går att hyra för offentliga scenkonstevenemang, workshops etc.
Har du några frågor om lokalhyra vänligen kontakta

info@manteatern.se
046-18 98 99

För mer info om vår lokal, se scenrum.nu