Månteatern vill förmedla de små och stora frågorna i livet till vår unga publik. Vi vet att mötet genom scenkonsten med barn och unga förmedlas frågorna på ett helt unikt sätt. En klump i magen, gåshud, ett gapskratt – kanske ett minne för livet?

Månteatern har sedan starten 1986 alltid haft ett fokus på scenkonst för barn och unga. Vår ambition är att skapa och spela scenkonst som berör och engagerar. Vi gör det på vår scen i central Lund men också ute på turné i södra och resterande Sverige där vi i exempelvis gymnastiksalar, samlingslokaler bygger upp en trygg och tillåtande scenkonstvärld som kan ge nya perspektiv, glädje eller tröst.

Vi möter inte bara vår skolpublik i föreställningssammanhang. Vi gör även workshops med pedagogisk inriktning och Skapande skola projekt. Vårt koncept är att vi utgår från våra föreställningar och tar fram workshops, ibland utifrån specifika önskemål och behov. Vi har också möjlighet att arrangera kompetensutveckling och inspiration för pedagoger som vill arbeta. Till alla våra föreställningar ingår även ett pedagogiskt material som erbjuder ett brett utbud av olika typer av sätt att arbeta med den specifika föreställningen i klassrummet.

Läs gärna mer om vårt Skapande skola koncept här.

Har du några frågor eller förslag så tveka inte att kontakta oss.

Aktuella skolföreställningar

Nedanstående föreställningar är aktuella för turné och föreställningar i Lund. Kontakta oss för mer info.

VEM? - EN LITEN FÖRESTÄLLNING OM DE STORA FRÅGORNA (3-6 ÅR)

VEM? – EN LITEN FÖRESTÄLLNING OM DE STORA FRÅGORNA (3-6 ÅR)

Ladda ner utbudsblad för turné, klicka här

Hussein En romantisk komedi om att öppna sitt hjärta

HUSSEIN – En romantisk komedi om att öppna sitt hjärta. För åk 7-9 & gymnasiet

Turné 2023-24
Ladda ner utbudsblad för turné, klicka här

Kassandrasyndromet & Vem dödade min pappa

Kassandrasyndromet & Vem dödade min pappa. För åk. 7-9 & gymnasiet.

Spelas på Månteatern under hösten 2023.
Turné 2024
För att läsa mer om pjäserna, klicka här

Skapande skola

Månteatern Q&A
Vi sätter föreställningen och upplevelsen i fokus i våra Skapande skola projekt. Till Skapande skola ansökan 23/24 har Kulturrådet ändrat sina regler till att inköp av professionell scenkonst med ett kortare efterföljande möte är möjligt.

Till alla våra föreställningar som främst riktar sig till grundskolan kan vi erbjuda Månteatern Q&A. Genom ett kortare förberedande material diskutera den kommande upplevelsen, både om formen och tematiken i klassrummet. Det är en uppvärmning för eleverna inför upplevelsen där de ska ta med sig frågor som kan ställas direkt till ensemblen efter föreställningen. Frågor kan handla om tematiken eller om teatern som form eller hur det är att vara skådespelare.

Genom att det är eleverna som driver samtalet med funderingar så pressar vi inte på vår publik frågor om en upplevelse de just har haft.

Skapande skola – lite större
Vi har också möjlighet att sätta samman workshops anpassat efter den specifika föreställningen. Det kan exempelvis handla om föreställningar + klassrumsworkshops med dramapedagog.

Kontakta oss för mer information
info@manteatern.se