BEFORE + NYA VERKLIGHETER – UNGA OCH SOCIALA MEDIER

VAD HÄNDER NÄR DINA BÄSTA VÄNNER PLÖTSLIGT BLIR DINA STÖRSTA MOTSTÅNDARE?

Allt känns så annorlunda efter sommarlovet. De fyra bästa vännerna har varit ifrån varandra nästan hela sommaren. De har längtat och väntat, för sommaren har inte varit den bästa tiden för någon om dem; saker som man inte kan prata med någon annan om har hänt. Och när de återvänder till skolan känns inget som det ska. Plötsligt känns det som om skolan och vännerna befinner sig i Hunger Games och minsta snedsteg kan göra att allt blir förstört.

För info om föreställningen, klicka här

SAMTAL: NYA VERKLIGHETER – UNGA OCH SOCIALA MEDIER
Först tittar vi på föreställningen BEFORE, och efter föreställningen samtalar vi med Olle Strömbeck (IKT-pedagog) och Cathrine Felix (forskare på den Filosofiska Institutionen på Lunds Universitet) om sociala medier och unga. För de flesta unga idag är sociala medier och internet en sådan integrerad del av deras verklighet att skiljelinjen mellan att vara online och offline i princip har suddats ut.

Vilka möjligheter, begränsningar och eventuella fallgropar kan det medföra ett leva i en sådan verklighet? Hur påverkar det våra sociala relationer och kommunikationen oss emellan? Hur formas och skapas nära relationer? Vad händer med vår identitet och att finna vår gruppsamhörighet?

Olle arbetar med digitaliseringen av skolan och träffar ungdomar dagligen i sitt arbete som IKT-pedagog, och Cathrine forskar kring tillit, trovärdighet och relevans på nätet. Med sina olika bakgrunder ser vi fram emot ett spännande och intressant samtal kring dessa frågor.
Samtalet ingår i biljettkostnaden

Info

Biljetter

Kulturcentralen
Tel. 040-10 30 20

Biljettbyrån i Lund
Tel. 046-13 14 15

Ticketmaster

Månteatern
046-18 98 99
bokning@manteatern.se

Inga poster hittades