GÄSTSPEL: Bortom Upproret- Spykens Estetelever

Teatereleverna i årskurs 1 på gymnasieskolan Spyken i Lund sätter upp den nyskrivna pjäsen “Bortom Uppropet” som är skriven av Johanna Emanuelsson. Föreställningen sker inom ramen för projektet Länk. En brist på angelägen dramatik för unga ensembler uppmärksammades av Riksteatern nationellt. Med anledning av detta så startades projektet Länk. Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker för att skolor och unga amatörensembler (15-20 år) ska få möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för unga med angelägen tematik.

Bortom upproret av Johanna Emanuelsson
Det är tidig morgon och den myllrande storstaden börjar vakna till liv. Fruktstånden monteras upp, de lågavlönade anställda på hamburgerkedjan värmer frityroljan, beslutsfattarna öppnar sitt styrelsemöte. Vissa av invånarna är missnöjda med tillvaron, andra är synnerligen belåtna, de flesta kör på i gamla hjulspår. Men det här är ingen vanlig dag. Idag börjar det dyka upp oroväckande rapporter. Idag kommer allt att ställas på ända. Idag kommer upproret. Ingen vet hur det började, eller om någon ligger bakom, eller hur det ska sluta. Men efter en tvingas karaktärerna ta ställning. Vill de verkligen att allt ska förändras?

Johanna Emanuelsson debuterade 2008 med högstadiepjäsen Syster i krig. Två år senare vann hon Riksteaterns manustävling NY TEXT! med Älvsborgsbron, vilken 2011 sattes upp på Unga Dramaten. Övriga produktioner av hennes texter inkluderar De sömnlösas tid på Örebros Länsteater, Slutstudier på Stockholms Stadsteater och 95 procent är ett totalt jävla mörker på Teater 23 i Malmö. 2011 erhöll hon Colombine Teaterförlags debutantstipendium.

 

 

Info

Biljetter:
Lunds Biljettbyrå, 046- 13 14 15

Plats

Månteatern, Bredgatan 3, Lund

Loading Map....