Det finns inga fattiga barn

En tonårig skolklass besöker en usel uppsättning av Oliver Twist. Fyra skådespelare försöker hantera den interna osämjan som uppstår när de inser att de alla har olika hög lön.

Föreställningen av Oliver Twist spårar ur när en i skolklassen, Johanna, löper amok på scen. Uppenbarligen har hon tagit illa vid sig av gestaltningen av den fattige Oliver Twist. Hennes klasskamrat Edmond börjar fundera på varför. Är Johanna fattig? Det finns inga fattiga barn är en klassresa som slutar i mordbrand, en 8 minuter lång föreläsning om hur man blir rik genom aktiehandel, bullbakande politiker och en huvudroll som ingen vill spela. En vildsint, rapp och crazy pjäs med mycket skämt.


Det finns inga fattiga barn vill framförallt synliggöra barnet. Barnet som slagträ, som oskyldigt offer, som individ i ekonomiskt utanförskap på grund av föräldrars tillkortakommanden eller bara som aningslös person utan egentlig aning om pengars värde. Det fattiga barnet syns inte. Ett fattigt barn visar inte upp sin fattigdom. Föräldern till det fattiga barnet vill inte att fattigdomen ska synas. Politikern som orsakat fattigdomen vill inte att resultatet av den förda politiken ska synas.

Föreställning + soppa + samtal

I anknytning till föreställningen kommer vi att bjuda på soppa och ha ett föreställningssamtal tillsammans med Daniel Ankarloo, fil dr i ekonomisk historia, lektor i socialt arbete med inriktning i socialpolitik på Malmö Högskola. För att få mer information om Daniel Ankarloo, läs mer här

Info

BILJETTER

Kulturcentralen i Malmö
040 – 10 30 20
www.kulturcentralen.nu

Månteatern
046-18 98 99
bokning@manteatern.se

Biljettbyrån i Lund
046-13 14 15
www.lund.se/biljettbyran

Pris inkl föreläsning & soppa:
Ordinare: 150:-
Student/pensionär/arbetsfri/scenpass: 100:-

 

Plats

Månteatern, Bredgatan 3, Lund

Loading Map....