Det finns inga fattiga barn

En tonårig skolklass besöker en usel uppsättning av Oliver Twist. Fyra skådespelare försöker hantera den interna osämjan som uppstår när de inser att de alla har olika hög lön.

Föreställningen av Oliver Twist spårar ur när en i skolklassen, Johanna, löper amok på scen. Uppenbarligen har hon tagit illa vid sig av gestaltningen av den fattige Oliver Twist. Hennes klasskamrat Edmond börjar fundera på varför. Är Johanna fattig? Det finns inga fattiga barn är en klassresa som slutar i mordbrand, en 8 minuter lång föreläsning om hur man blir rik genom aktiehandel, bullbakande politiker och en huvudroll som ingen vill spela. En vildsint, rapp och crazy pjäs med mycket skämt.


Det finns inga fattiga barn vill framförallt synliggöra barnet. Barnet som slagträ, som oskyldigt offer, som individ i ekonomiskt utanförskap på grund av föräldrars tillkortakommanden eller bara som aningslös person utan egentlig aning om pengars värde. Det fattiga barnet syns inte. Ett fattigt barn visar inte upp sin fattigdom. Föräldern till det fattiga barnet vill inte att fattigdomen ska synas. Politikern som orsakat fattigdomen vill inte att resultatet av den förda politiken ska synas.

Info

Är du intresserad föreställningen eller en tillhörande Skapande Skola workshop, vänligen kontakta

Henrik Hulander Producent
henrik@manteatern.se
070-208 04 54

Sara Mortazavi Producent
sara@manteatern.se
070-259 27 37

Inga poster hittades