Föreläsningsserie med Aning

Uppror – Gräns, Konst och din knutna näve

Uppror är ett enkelt ord att uttala, men svårt att göra. Vad innebär det egentligen att göra uppror eller att vara upprorisk? Är inte alla ord redan använda, utnötta och alla provokationer genomförda? Det beror väl på. Vi bör först och främst definiera vad vi önskar göra uppror mot. Det kan röra sig om uppror i det lilla och vardagliga formatet, men också handla om något större och mer omstörtande. Kom och upptäck den upproriska potentialen. Den finns nära dig.

Under hösten 2015 undersöker Aning – Förening för Filosofi och Psykoanalys temat Uppror – Gräns, Konst och din knutna näve. Fyra kvällar med fyra föreläsare och fyra perspektiv på uppror.

5/10 – Tiina Rosenberg (prof. i teatervetenskap vid Stockholms Universitet. Har tidigare varit rektor vid Konstuniversitetet i Helsingfors, samt anställd som prof. i genusvetenskap vid Stockholms, respektive Lunds Universitet)

16/11 – Jakob Staberg (docent i litteraturvetenskap och lektor på institutionen för kultur och lärande vid Södertörns högskola)

23/11 – Fredrika Spindler (docent i filosofi och lektor på institutionen för kultur och lärande vid Södertörns högskola)

7/12 – Sven Olov Wallenstein (professor i filosofi och lektor på institutionen för kultur och lärande vid Södertörns högskola)

Info

Förfriskningar finns att köpa i pausen.
Pris: 50 kr, 20 kr (studenter, pensionärer)
Biljetter kan köpas på plats eller förbokas via bokning@manteatern.se eller 046-189899

För mer info vänligen se
https://aningffp.wordpress.com/

Inga poster hittades