HUSSEIN

En romantisk komedi om att öppna sitt hjärta

Hussein flyttar in hos en familj. Han kommer från ett krig och kämpar nu för att få uppehållstillstånd i Sverige. Familjens dotter, Disa, är inte särskilt förtjust, hon tycker att de har det bra som de har det, dessutom är rummet som Hussein får fyllt av både råttor och mögel. Och hennes mamma verkar mest vilja prata med Max, han som driver en organisation som hjälper barn från kriget.

Däremot är Disas pojkvän, Zacke, överlycklig. Han har längtat efter att göra skillnad i världen och börjar direkt fixa i rummet. Men rummet är verkligen obehagligt och Hussein känner att han inte kan sova där. Men var ska han sova då? Ska han verkligen dela rum med Disa, är det en så bra idé?

Hussein är en romantisk komedi om att komma till ett land, vara tacksam över det man får och finna kärleken där man minst anar det. En föreställning om att öppna ett hjärta som kanske aldrig varit stängt.

Föreställningen är för 13 år och uppåt. Urpremiär 20 januari 2023.
Längd, c:a 60 min

SAMTAL

25/1 Jag älskar dig – länge leve den romantiska komedin!

Är den romantiska komedin död eller är den starkare än någonsin? Hur skriver man en romantisk komedi utan att falla ner i de stereotypa fallgroparna? Hur utvecklar man genren utan att ironisera? Är det i kristider vi behöver kärleken som mest? Och vilken är den bästa romantiska komedin någonsin?

Anna Backman Rogers Professor of Aesthetics, Culture and Feminist Theory vid Göteborgs universitet, samtalar med författaren Maria Maunsbach, nu aktuell med boken Lucky Lada, samt Kristian Hallberg dramatikern och Månteaterns konstnärlige ledare. Samtalet handlar om den romantiska komedin som genre, berättelse och uttryck, med anledning av pjäsen “Hussein – en romantisk komedi om att öppna sitt hjärta”. En genre vi älskar att hata!

Sjunk ner i Månteaterns soffa med din största popcornskål och låt dig förföras i ett samtal om kärleken som vinner över allt och vad det är som gör en historia rolig.

Samtalet genomförs på engelska.
Samtalet ingår i biljettpriset

8/2 TEATERKRITIKERNA: LIVERECENSIONER PÅ TURNÉ

Efter föreställningen den 8 februari får vi besök av teaterkritikernas livepodd som ska live-recensera HUSSEIN. Du är varmt välkommen att slå dig ner och lyssna på ett kultursamtal, både specifikt och brett. Samtalet genomförs mellan Ylva Lagercrantz och en gästande recensent med lokal anknytning.

För att läsa mer och lyssna på Teaterkritikernas livepodd
teaterkritiker.wordpress.com

Livepodden ingår i biljettpriset.

Info

SPELAS
25/1 kl 19 inkl publiksamtal
8/2 kl 19 inkl livepodd
10/2 kl 19
26/2 kl 16 Sportlovsföreställning

BILJETTER
Kulturcentralen, klicka här för att boka biljetter
040-10 30 20

Visit Lund 046-131415, alla vardagar kl 11-15.
Biljetter via Ticketmaster, klicka här

bokning@manteatern.se
046-18 98 99

Plats

Månteatern, Bredgatan 3, Lund

Loading Map....