Elliott 14, är trött på att inte vara någon. Trött på att vara trött. Sen hans bästa vän försvann har han ingen. Folk verkar varken se eller höra honom. Det är som om han var luft. Nästan som om han inte fanns.

Det enda Elliott vill göra är att måla. Måla på stora väggar om natten. Allt för att synas. Om ingen ser honom kanske man kan se det han målar på väggen i alla fall! Men så dyker någon upp som ser honom; Rikard. Rikard är allt det som Elliott inte är men vill vara. Han är orädd. Smart. Och människor verkar vara rädda för honom. Han gör det som faller honom in och folk ser honom. Elliott vill göra allt för att bli som Rikard. Plötsligt har han ett mål i livet. Att bli som Rikard. Elliott ska bli som Rikard kosta vad det kosta vill!

B-BOY är andra delen i verklighetstrilogin och den fristående uppföljaren till föreställningen Bless. Pjäsen undersöker teman som makt, könsroller och vem som äger rätten att bestämma vem du är. Och vad man gör för att bli sedd. Med drag av Rickard den tredje möter vi Elliott i en monologartad föreställning med fyra skådespelare. Där allt som kan hända kommer att hända. En psykologisk thriller om vem man är och vill vara och vad man gör för att ta sig dit. En föreställning om makt och vad den betyder för oss.

Presscitat

Pjäsen är finurligt skriven och jag kommer även att tänka på hur en film som Fight Club är uppbyggd. Men om den filmen slutar med ett gigantiskt terrordåd så slutar B-Boy i försoningens och insiktens tecken. Det känns sympatiskt och konstruktivt. B-Boy vänder sig till en ung publik, det ska vi inte glömma. – Clemens Altgård, Skånskan.se
http://korta.nu/Am9

Det är ett komplext drama Emma Broström skapat den här gången, med skilda tidsplan sömlöst sammanflätade. Hellre än dialog handlar det om separata monologer som obevekligt för handlingen framåt. Resultatet blir intensivt laddat och Andreas Ottomar Nilsson, som var utmärkt redan i första delen, utvecklar med imponerande precision porträttet av Elliott. – Boell Gerell, Sydsvenskan

Skolor & Turné

Turné

Hösten 2017
Ladda ner utbudsblad för turnéföreställningar här.

För mer information kring möjligheter att boka B-BOY till din skola eller klass vänligen kontakta:

Henrik Hulander, Producent
henrik@manteatern.se
070-208 04 54

Sara Mortazavi, Producent
sara@manteatern.se
070-259 27 37

Högupplösta pressbilder hittar du här

Högupplösta pressbilder hittar du här