Kulturnatten: Vi vet var du bor + eftersnack

En elektronisk opera om yttrandefrihet

Vad gör din lärare när hen inte arbetar? Får man göra vad som helst, utanför arbetet? Så länge det inte påverkar undervisningen, alltså? Får man tycka vad som helst, får man umgås i vilka kretsar som helst? Om man är en omtyckt och kompetent lärare, får man ändå ha åsikter som kanske inte är förenliga med skollagen?

Och vad är yttrandefrihet, egentligen? Innebär det just det, att man får säga vad man vill, när man vill? Hur ställer sig vårt land till yttrandefrihet för tillfället, tycker du? Tillåter vi så mycket att vi även tillåter sådana som inte tillåter särskilt mycket?

Vi vet var du bor är en nyskriven elektronisk opera som är en fantasi utifrån en verklig händelse om en lärare som gick på ett opassande möte, en rektor som hade svårt att veta var han skulle sätta foten och studenter som försökte göra sin röst hörd. Och allt sjungs.

För info om föreställningen, klicka här

Info

Yttrandefrihet och sociala medier

En föreställning Vi vet var du bor, följt av eftersnack om yttrandefrihet och sociala medier med Månteaterns konstnärliga ledare och regissör, Marie Parker Shaw, Kristian Hallberg dramatiker, Tina Askanius forskare från Malmö Universitet som forskar i digitala medier, politiskt och social engagemang och Nils Gustafsson statsvetare med inriktning på sociala medier och lärare på strategisk kommunikation vid Campus Helsingborg.

Biljettinfo

Till föreställningen under Kulturnatten i Lund är det fritt inträde men biljetter krävs. Biljetter kan hämtas upp på plats från kl 14 fram till 16.

Plats

Månteatern, Bredgatan 3, Lund

Loading Map....