Vem är du kär i? Varför är du kär i den du är kär i? Vill du vara ihop med den du är kär i? Vill du vara ihop med den personen hela livet eller bara en liten stund? Vad gillar den personen du är kär i för mat? Gillar du samma mat? Betyder det att ni är som gjorda för varandra? Finns det en mall att följa när man är kär?

Roland är mattant i en matsal. En dag ringer hans pojkvän Bart och gör slut med honom och världen slås i spillror för honom. Men sakta bygger han upp den igen, med hjälp av några elvaåringar som är i matsalen som alla känner olika saker för varandra.

Tillsammans skapar de ett kärleksalfabet, en slags ordning att följa så att man lär sig förstå kärleken bättre. Men går det verkligen att förstå sig på kärleken?

Presscitat

Det är en samspelt och driven skådespelarskara som tar sig an rollerna, där inte minst Ronja Svedmark och Andreas Ottomar Nilsson var minnesvärda redan i verklighetstrilogin.

… skarpt tecknat av ensemblen och med en särskild eloge för musiken specialskriven av stråkkvartetten Vindla String Quartet. Det är ett ungt och vitalt sällskap Månteatern tar med sig till trettioårsfesten. – Boel Gerell, Sydsvenskan
Läs hela recensionen

Samtliga skådespelare gör utmärkta insatser i regi av Helena Röhr. Det är tajt, välspelat och helt utan longörer.

Kanske är Roland den verkliga huvudpersonen i den här pjäsen. Bokstav läggs till bokstav i hans kärleksalfabet. Han vill så förtvivlat gärna vinna tillbaka pojkvännen som dumpat honom. Det ligger också en viss ironi att den vuxna personen tror sig kunna ha något att lära av de uppenbarligen mycket förvirrade skoleleverna. – Clemens Altgård, Skånska Dagbladet
Läs hela recensionen

Foto

För högupplösta bilder klicka här

Skolor & turné

 

Turné
Ladda ner turnéutbudsblad här.

Ladda ner pedagogiskt inspirationsmaterial här.

Material för personer som inte har svenska som första språk
Har du en publik som består av elever som inte har svenska som första språk, exempelvis förberedelseklasser, modersmålsgrupper eller SFI-klasser. Till Kärlekens matsal finns lärare- och elevmaterial. Läs gärna mer här.
Ladda ner lärarmaterial här
Ladda ner elevmaterial här

Kontakt
Henrik Hulander, Producent
henrik@manteatern.se
070-208 04 54

Sara Mortazavi, Producent
sara@manteatern.se
070-259 27 37