Månteatern bjuder in till en reading av Sveriges framtid!

Tre dramatikers verk läses av Månteaterns ensemble samt ett efterföljande samtal med dramatikerna om deras skrivande, vad ska man skriva om i dagens samhällsklimat och varför skriver man överhuvudtaget? Inbjudna dramatiker är:

Dorian Andersson är född i Göteborg, 1997. Utbildad manusförfattare för film och tv på YRGO, 2019-2021. Främst skriver han om och för barn och unga. Till våren 2023 spelas hans debutpjäs Konsten Att Fungera i Grupp, på teaterfestivalen FLÄTAN arrangerad av Regionteater Väst. Han har också bidragit med text till Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmens föreställning Så hanterar du vuxna.

 

Loran Batti är född i Gottsunda, 1995. Utbildad på Biskops Arnös dramatikerlinje. Vann Ortens Bästa Penna 2020 med pjäsen Den sista jointen som ledde till residens på Riksteatern. Hade premiär på sin debutpjäs Sehol på Gottsunda Teater under hösten 2022. Arbetar nu på en ny pjäs med arbetsnamnet Verkstan.

 

Stina Hwatz är född i Uddevalla, 1986. Är skådespelare och författare. Utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och har bland annat jobbat på Helsingborgs Stadsteater och Uppsala Stadsteater. Är aktuell i Månteaterns kommande produktion Hussein och har precis debuterat med ungdomsboken SYN. Skriver på sin första pjäs med arbetsnamnet Den eviga väntan.

Moderator: Kristian Hallberg, konstnärlig ledare för Månteatern.

Kvällens program är en del av Litteraturdagarna, för mer info klick här.

Info

När
Fredagen 2022-12-09
Kl 19-21
Fritt inträde, men med begränsade platser. Ingen förbokning.
Servering med dryck och enklare tilltugg i pausen.

Plats
Månteaterns scen, Bredgatan 3 i Lund