Med komiska och fantasifulla spadtag gräver vi oss genom mänsklighetens mylla. Vad kommer vi hitta, kanske en och annan gömd skatt?

Det vi lyckas gräva fram under vår expedition, vad har det för betydelse och vad säger det om oss som människor?

Varmt välkomna till en annorlunda och komisk utgrävning av ett rörande släkte.

Utgrävningar på månens baksida är en filosofisk, poetisk, humoristisk och nästan ordlös upplevelse fylld med rörelse och musik. Föreställningen riktar sig främst till utgrävare från 6 år och uppåt.

Pressröster

Hela lågstadiepubliken lever sig in i den egentligen obefintliga intrigen och häpnar högljutt

“Utgrävningar på månens baksida” är ett fint exempel på scenkonst som lämnar plats för betraktaren att göra den till sin. Öppen inkluderande och samtidigt omöjlig att nagla fast och fullt ut förklara

Stämningar och temposkiften lyfts och markeras av den kombinerade skådespelaren Mats Granaths kompositioner, som lyhört följer varje steg i komposition

För scenografi står Evelina Johansson som tidigare skapat en rad sensationella rum för bland annat Teaterrepubliken. Också denna gång gör de visuella lösningarna mycket för teatermagin

Sydsvenskan, länk
Recensent Boel Gerell

I Månteaterns föreställning Utgrävningar på månens baksida får vi uppleva händelser, möten och handlingar som är en slags förvrängning och förstoring av allt möjligt konstig som vi människor håller på med. Månens baksida blir lite som lustiga huset-speglar med extra allt.

Här finns också ett fint förtroende för den unga publikens förmåga att leva sig in i det handlingslösa men händelserika som sker på scenen. Handrörelser som görs på scenen fångas upp och testas i publiken, enstaka ord som används upprepas och när en av figurerna håller en knallgul ballong och mycket tyst sjunger ”Ja må han leva” sjunger hela salongen med, mycket tyst och precis med samma känsla.

Utgrävningar på månens baksida är ett levande möte mellan scen och salong och när bokstäverna S, L, U och T plockas fram blir det rejäla applåder. Och jag tror att vi alla lämnar Månteatern med ett huvud där associationerna tumlar runt som glada delfiner och med en stor lust att säga ”knak knak” till första bästa människa vi möter.

Skånska Dagbladet, länk
Recensent, Gunilla Wedding

Skolföreställningar och turné

För åk. F – 3

Pedagogiskt inspirationsmaterial
Ladda ner pedagogiskt inspirationsmaterial med mer info om föreställningen, kopplingar till LGR 11 och förslag på övningar. Ladda ner här.

Turné
Utgrävningar på månens baksida turnerar under våren och hösten 2020.

Ladda ner turnéutbudsblad som PDF här.

Skolföreställningar i Lund
Utbudsblad för föreställningar i Lund, ladda ner PDF här
Kontakta oss för aktuella föreställningar våren 2020 i Lund

Workshop i Lund
I samarbete med Kulturskolan i Lund kan vi erbjuda rörelseworkshop kopplad till föreställningen. Workshopen leds av dans- och dramapedagogen Simone Höckner. Workshopen genomförs på Kulturskolan i Folkparken. Workshopen är 60min (c:a 60min inkl paus för f-klass).

 

För mer info om föreställningen, skolföreställningar i Lund och på turné, vänligen kontakta:
Henrik Hulander 070-20 80 454
henrik@manteatern.se

Sara Mortazavi 0702-59 27 37
sara@manteatern.se www.manteatern.se

Foto

Foto: Henrik Hulander
För utvalda, högupplösta pressbilder ladda ner här.